Σήμαντρα Χαλκιδικής Άρθρα για το χωριό Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στα Σήμαντρα!! (Foto & Video)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στα Σήμαντρα!! (Foto & Video)


Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου  σήμερα Δευτέρα 25-03-2024. Το πρωί,  τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Καραπιλάφη Στέλλα.

Στην συνέχεια στο Ηρώο Πεσόντων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση όπου συγκεντρώθηκαν μαθητές, τοπικοί φορείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και πλήθος κόσμου για αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του ’21.  

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων

Τέλος οι εκδήλωσεις έκλεισαν με την παρέλαση των μαθητών και ένα τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου.

Θα ήταν παράληψη να μην ανεβάσουμε το βίντεο αφιέρωμα με φωτογραφίες από επετείους των Εθνικών Εορτών άλλων εποχών (1961-2023) που αναδεικνύουν την λαμπρότητα που εορτάζονταν στα Σήμαντρα.

Και του χρόνου να είμαστε γεροί!!

Ευχαριστούμε την κ. Καρατζίδου Χριστίνα για τις φωτογραφίες!!

Related Post

«Εκεί ήμασταν ελεεινοί και τρισάθλιοι. Εδώ ζούμε καλύτερα»«Εκεί ήμασταν ελεεινοί και τρισάθλιοι. Εδώ ζούμε καλύτερα»

Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε την ιστορία μας. Να, λοιπόν, ένα κομμάτι ιστορίας όπως το έγγραψε η εγγονή (Ευδοξία Σαΐτιώτη) από μία μαρτυρία* του πρόσφυγα παππού της

Η συμμορία των ΣΑΛΙΓΚΟΥΡΤΖΗΔΩΝ
(Καρκάρα, Οκτώβριος 1923)Η συμμορία των ΣΑΛΙΓΚΟΥΡΤΖΗΔΩΝ
(Καρκάρα, Οκτώβριος 1923)

Αναδημοσιεύουμε από το βιβλίο του αγαπητού συναδέλφου, Γιάννη Κανατά, με τίτλο “Ο καπετάν Γιάννης Καρατζοβάλης και η ληστοκρατία στην Χαλκιδική” απόσπασμα που αφορά την μεγαλύτερη ληστεία της συμμορίας των Σαλιγκουρτζήδων