Φόρος Τιμής….

Αποτελεί χρέος να τιμήσουμε εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τα ματωμένα χώματα της Μικρασίας. Το 1922 έχει σημαδέψει τη μνήμη μας και ταυτόχρονα αποτελεί ιστορική αφετηρία της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Το χωριό μου, τα Σήμαντρα, είναι ένα χωριό που εγκαταστάθηκαν οικογένειες Μικρασιατών, η συγκεκριμένη επέτειος είναι ξεχωριστής σημασίας. Με την ψηφιακή καταγραφή θα προσπαθήσω να γνωστοποιήσω γεγονότα που πολλές φορές αγνοούμε, αποσιωπούμε και κάποτε διαστρεβλώνουμε. Κύριο μέλημα για το παρών πόνημα είναι να ακολουθήσω απαρεγκλίτως τις ιστορικές πηγές. Οι καταγραφές και οι προφορικές μαρτυρίες έχουν τέτοια δύναμη που δεν έχουν ανάγκη να ωραιοποιηθούν ή να αλλάξουν κατά το δοκούν.

Η ιστοσελίδα sementre.gr πέρα από τον  επετειακό χαρακτήρα της δημιουργίας της θα αποτελέσει πηγή και για τους μελλοντικούς ερευνητές. θα εμπλουτιστεί με ψηφιακές εφαρμογές και υλικό για την ιστορία του τόπου μας.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά, τον Αντιδήμαρχο κ. Κοκκινίδης Κώστα, τον Σύλλογο Γυναικών Σημάντρων και όλους/ες που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια!!
Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς τον Μέντορά μου και φίλο κ. Κασκαμανίδη Γιάννη για την πολύτιμη βοήθεια του στην εκπόνηση του έργου αυτού.

Related Post

“copy paste”“copy paste”

Χαρά μας να κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις μας αλλά η αναφορά της πηγής δεν είναι κακό… Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα “Η Χαλκιδική” το μάτι μου πέφτει στην “Φωτογραφία ημέρας”. Βλέπω λόγω Τσικνοπέμπτης