Αθλητικός Σύλλογος Σημάντρων ΑΟΣ

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1953 από μικρασιάτικες πρόσφυγες. Το σήμα του είναι η διπλή καμπάνα μέσα σε δάφνινο στεφάνι για να μας θυμίζει την καταγωγή μας ( Σεμέντρα ) . Παραδοσιακά τα χρώματα του Συλλόγου ήταν το μπλε και το άσπρο.

Το γήπεδο βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του χωριού .

Ήταν τέτοια η θέση του που βόλευε να γίνει η σημερινή κερκίδα και οι υπόλοιπες υποδομές του σταδιου. Εκεί παλιότερα βρισκόταν μια απότομη πλαγιά, τα παλιά μικρά αποδυτήρια και τα γραφεία του συλλόγου.

Ο σύλλογος συμμετέχει ανελλιπώς από το 1953 μέχρι και σήμερα στα πρωταθλήματα της Χαλκιδικής . Έχει πλούσια ιστορία και κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του Νομού καθώς έχει στο παλμαρέ της από τίτλους πρωταθλημάτων . κυπέλλων έως και κύπελλα ήθους και ευγενούς άμιλλας.

Πολλά από τα παιδιά του χωριού μας αθλούνται κάτω από την σκέπη του Συλλόγου , είτε στα τμήματα υποδομών είτε σε αντρικές ομάδες.

Όσοι πέρασαν από τον Σύλλογο είτε σαν παράγοντες είτε σαν ποδοσφαιριστές προσέφεραν τα μέγιστα. Αλλά ένας άνθρωπος ο όποιος δεν ήταν από καταγωγής Σημαντρινός αγάπησε τον σύλλογο πιο πολύ απ όλους μας .Ήταν ο γιατρός του χωριού, ο κοινοτάρχης, ο πρόεδρος κι ο προπονητής της ομάδας. και πρόσφερε πιο πολύ απ όλους, ήταν ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ γι αυτό και το δημοτικό στάδιο Σημάντρων φέρει τ όνομα του.

Ευτυχώς υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του έργου του κι ο Σύλλογος συνεχίζει να λειτουργεί πάνω σε υγιείς και στέρεες βάσεις.

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες θα μπουν και κάποιες Φώτο για να θυμηθούμε και κάποιους ανθρώπους που μόχθησαν γι αυτό.

Κείμενο: Καρασούλης Σίμος
Φωτογραφία: Καραπαύλος Παναγιώτης