Σήμαντρα Χαλκιδικής Ανακοινώσεις ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Καταφέραμε να κάνουμε ΟΛΟ το χωριό να μιλάει για την ομάδα και το έργο της!! Ομολογούμε ότι τέτοια αποδοχή δεν την περιμέναμε και αυτό οφείλετε κατά κύριο λόγο σε εσάς. Δείχνετε πως ένα κενό που υπάρχει για την αναλυτική ιστορία του τόπου μας πρέπει όχι μόνο να γίνει γνωστή αλλά και να μείνει στην ιστορία. Σε αυτή την προσπάθεια μας  χάρη στην δική σας ανοιχτή αγκαλιά και αγάπη κατορθώσαμε σε λιγότερο από ένα μήνα να αναδειχτούν τόσα πολλά στοιχεία  και να  γνωρίσουμε γεγονότα και ιστορίες που μέχρι τώρα τις γνώριζαν ελάχιστοι. Αυτός ήταν ένας από τους αρχικούς μας στόχους: το ΕΓΩ να γίνει ΕΜΕΙΣ!.

Από την πρώτη στιγμή βασιστήκαμε στον  Εθελοντισμό και την Ομαδικότητα. Πιστέψαμε και στα δύο και είμαστε αισιόδοξοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει .

ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε κρυφό καμιά φωτογραφία ή υλικό δεν πήραμε στα χέρια μας αυτό που σας ζητήσαμε είναι να ανεβάσετε δημόσια στο FB όσα στοιχεία έχετε στην διάθεσή σας και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας. Όλα τα στοιχεία κατά την δημοσίευσή τους θα  έχουν επάνω το ονοματεπώνυμο του κατόχου και το λογότυπο του site sementre.gr

Με προγραμματισμό και με υπομονή προχωράμε στις φάσεις που έχουμε σχεδιάσει.

Πρώτη φάση ( είμαστε τώρα):  είναι η ανάδειξη του ιστορικού υλικού που υπάρχει και μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για την ζωή στο χωριό μας από την εγκατάσταση των προσφύγων ως την δεκαετία του 70.

Δεύτερη φάση: θα γίνει σύσταση ομάδων εργασίας (θα γίνει δημόσια πρόσκληση) που θα ασχοληθούν διεξοδικά με κάθε θέμα που θα αναλάβει η κάθε μια όχι μόνο από το υλικό που συγκεντρώθηκε αλλά όπου θα μπορέσουμε θα υπάρξει και επιστημονική διασταύρωση των στοιχείων. 

Τρίτη φάση: κατάθεση του υλικού των ομάδων και συνεργασία μεταξύ τους για την παραγωγή του τελικού έργου.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει επίσημο υλικό για την ιστορία του χωριού μας , Τα Σήμαντρα.  

Ο μεγάλος μας  στόχος και όραμα μας είναι το τελικό  αποτέλεσμα να «ανέβει» στην ιστοσελίδα sementre.gr ώστε να έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος από όλο τον κόσμο και να εκδοθεί ένα βιβλίο με την ιστορία του Τόπου μας  και ένα Λεύκωμα με τις φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν .

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτή μας την προσπάθεια. Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι . Με την δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε…..

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την έως τώρα συνεργασία!!

Ο Υπεύθυνος του Έργου

Μισαηλίδης Βασίλης

Οι Συντονιστές της ομάδας

Καρασούλης Σίμος

Τυρχανίδης Αναστάσιος

Related Post

Φόρος Τιμής….Φόρος Τιμής….

Αποτελεί χρέος να τιμήσουμε εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τα ματωμένα χώματα της Μικρασίας. Το 1922 έχει σημαδέψει τη μνήμη μας και ταυτόχρονα αποτελεί ιστορική αφετηρία της Ελλάδας του

“copy paste”“copy paste”

Χαρά μας να κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις μας αλλά η αναφορά της πηγής δεν είναι κακό… Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα “Η Χαλκιδική” το μάτι μου πέφτει στην “Φωτογραφία ημέρας”. Βλέπω λόγω Τσικνοπέμπτης