Σήμαντρα Χαλκιδικής Απολογισμός Απολογισμός Ομάδας..

Απολογισμός Ομάδας..


Με την λήξη του 2022 και ενόψει της νέας  χρονιάς θέλουμε να παραθέσουμε έναν σύντομο απολογισμό της ομάδας «Σήμαντρα από το χθες στο σήμερα…» από τις 7 Αύγουστου του 2022 που δημιουργήθηκε έως σήμερα.

Μοναδικός στόχος, όλων εμάς που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον Τόπο μας και την ανάδειξη της ιστορίας του. Το Εγώ γίνεται Εμείς… Το ξεκίνημα δύσκολο αλλά χάρη στην δική σας συμμετοχή και αγάπη έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό έργο.

Τα στοιχεία το αποδεικνύουν:

1.115 μέλη της ομάδας!

914 δημοσιεύσεις!

4.789 σχόλια!

59.801 αντιδράσεις!

92.568 άτομα είδαν την ομάδα!

Οι 1.018 φωτογραφίες που μοιραστήκαμε με την ομάδα αποδείξαμε ότι οι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ ουσιαστικά. Μένουν μέσα στην καρδιά μας ζουν μέσα στις αναμνήσεις μας υπάρχουν δίπλα μας σαν μία αόρατη σκιά που μας ακολουθεί. Ζούνε μέσα από τη δική μας αγάπη,  τα δικά μας λόγια όταν εξιστορούμε μία όμορφη ανάμνηση που ζήσαμε. Δεν τους βλέπουμε αλλά είναι κοντά μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Η ανάκτηση προσώπων, γεγονότων και θύμισες μιας άλλης εποχής μας έκαναν να φέρουμε στο μυαλό μας αγαπημένα πρόσωπα, συγκινηθήκαμε και μάθαμε μέσα από τις ιστορίες των μελών μας.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας https://sementre.gr/ είναι η βιτρίνα του έργου που έχουμε παράγει ως τώρα και αναδεικνύουμε την ιστορία του τόπου μας μέσα από 17 άρθρα και τις 33 σελίδες που είναι αναρτημένες.

Η διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Σήμαντρα ο Τόπος μου” είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24 ωρο και 365 μέρες το χρόνο!! Υπάρχει μόνιμος ξεναγός που αναφέρει δυο λόγια για κάθε φωτογραφία!! Επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να την επισκεφτούν με είσοδο ελεύθερη στην διεύθυνση https://sementre.gr/?page_id=444

Η εφαρμογή «Από την Ανατολή στα Σήμαντρα Χαλκιδικής» αποτυπώνει τους οικισμούς της Μικράς Ασίας απ’ όπου ξεκίνησαν οι πρόσφυγες και εγκαταστάθηκαν στο χωριό μας και μπορεί ο καθένας με το επίθετό του να βρεί τους προγόνους του,  έχει δεχτεί τις περισσότερες επισκέψεις!!  https://sementre.gr/?page_id=121

 Είναι υποχρέωση στους προγόνους μας να καταγράψουμε και να διατηρήσουμε στοιχεία τα οποία θα μείνουν στην ιστορία και θα γράψουν ιστορία!!

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την συμμετοχή σας και την ζωή που δίνετε στην ομάδα μας!!

Ο διαχειριστής:

Βασίλης Μισαηλίδης

Οι συντονιστές:

Καρασούλης Συμεών

Τυρχανίδης Αναστάσιος